f t m
Copyright 2021 - OWSC 't Piepke Maastricht

Opleiding 2*-duiker (Advanced Open Water Diver)

Hoe ziet de opleiding eruit?
De opleiding bestaat uit 3 delen.

- Theorieles
Hiervoor heb je een theorieboek nodig (kost ± € 30,00) en dat kun je bestellen via ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De theorie zullen we per hoofdstuk behandelen in theorielessen. Deze lessen zijn over het algemeen op zondag na de zwembadles.

De theorielessen worden – bij genoeg mensen – 2 keer per jaar ingepland. Het schema van de theorielessen wordt dan gemaild aan de cursisten en aan de overige leden. Iedereen is welkom om bij de theorielessen aan te schuiven. Het is de bedoeling dat je de vragen een aantal dagen voor de betreffende theorieles maakt en deze dan mailt naar de betreffende instructeur die de les geeft. De vragen die je maakt zijn voor ons een richtlijn voor de theorieles. Zo weten we wat er wel en niet van de theorie begrepen wordt.

Indien je niet bij een theorieles aanwezig kunt zijn, laat dit dan de betreffende instructeur weten. Er wordt éénmalig een herhalingsles gegeven, het initiatief hiervoor ligt bij de cursist en niet bij de instructeur.
 
  
- Zwembadles
Er zijn 2 zwembadlessen. Dit is voor de module redden. Die worden allebei op zondag gegeven. Tijdens deze lessen worden de basisbeginselen van het redden uitgebreider behandeld t.o.v. de 1*-opleiding.

- Buitenwaterles

Heb je de theorielessen en zwembadlessen met goed gevolg gehaald, dan mag je naar buiten toe. In het buitenwater moet je ook weer een aantal oefeningen doen. Reken op gemiddeld 12 duiken die je hiervoor nodig hebt. Zijn al deze oefeningen goed gedaan, dan heb je je 2*-brevet behaald.

 

De coördinator van de 2*-opleiding is:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
2*-instructeur

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Ok Weigeren