f t m
Copyright 2021 - OWSC 't Piepke Maastricht

Een dagje Tertius in Bruinisse

28 oktober 2017

collage01

De straffe wind voelde behoorlijk koud aan toen ik uit mijn warme auto de kade van Bruinisse opstapte. Het was nog donker maar aan het water was het al een en al bedrijvigheid. Verschillende vissers stapten aan boord van hun boten en ook wij konden al meteen onze spullen aan boord van de Tertius brengen. Ruud en zijn vrouw ontvingen ons met open armen en de kou was meteen vergeten. Niet alleen door de kannen thee en koffie die goed bijgevuld werden maar vooral door de hartelijkheid van deze gastheer en zijn vrouw.

collage02

Het dek stond al snel bomvol met duikflessen, jackets en koffers. Het leek wel of we minstens een week op zee zouden verblijven. Mijn gezelschap van vandaag waren Henk, Annet, Marcel, Laurence, Philip, Jay, Jos en buddy, Jarno, François en Michiel. Aangezien iedereen mooi op tijd was konden we al snel gaan varen. Het zou niet lang duren voordat we het water in konden plonzen en we hesen ons in onze duikuitrusting. De meeste van ons hadden een droogpak maar drie bikkels doken nog “nat”.

collage03

De 1e duik was op de mosselhangcultuur. Ruud gaf aan dat er onlangs nog een Snotdolf was gezien dus de jacht was geopend. Mijn vaste duikbuddy liet me in de steek dus ik dook vandaag met een iets jongere man het water in. Jarno bleek een uitstekende buddy te zijn die zich aanpaste aan het langzamere tempo van zijn oudere metgezel. Hij wees me verschillende zaken aan waaronder een mooie witte slak. Op de touwen was veel leven maar vissen hebben wij niet gezien, ook geen Snotdolf. Gelukkig was het een paar anderen wel gelukt.

collage04

Terug aan boord rook het inmiddels naar spek en ei en al snel kwamen de eerste borden met uitsmijters op tafel. Na een duik lijkt het eten altijd beter te smaken en zeker als je lekker onderuit gezakt aan boord bent van een schip waar je het krijgt voorgezet.

Er werden plannen gemaakt voor een 2e duik en er werd besloten om op dezelfde plek te blijven liggen. Aan de andere kant van de mosselhangcultuur was nog een mooie glooiing waar veel leven op zou zijn. Niet iedereen wilde of kon nog een duik maken maar een aantal waagden de sprong nog eens.

collage05

Een aantal mensen gingen met Philip op zoek naar de Snotdolf die hij gezien had en anderen wilden richting de vaargeul duiken om daar te gaan kijken. Ook besloot een buddypaar om de krabben in het zand te gaan ontdekken :))

collage06

Ruud en zijn vrouw zijn bijzonder ervaren en begeleiden de duikers uitstekend.  Al met al een bijzonder geslaagde dag. Gewoon zoals een duikuitje hoort te zijn. Er werd gelachen, fijn gedoken, er was veel te zien, er werd zelfs geslapen  en tenslotte zijn een aantal mensen nog gezellig een hapje gaan eten aan de Zeelandbrug.

Het beviel zo goed dat er meteen een nieuwe datum op de Tertius is vastgelegd voor het volgende uitje. We verwachten dat de zon zal schijnen dus schrijf het maar alvast in je agenda.

30 juni 2018 TERTIUS

Dank je wel allemaal voor de gezellige dag

Groetjes Saskia

Ps…..Francois haalde “eindelijk” zijn *** duik brevet. PROFICIAT

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Ok Weigeren