f t m
Copyright 2021 - OWSC 't Piepke Maastricht

Keuring


Wanneer moet je gekeurd zijn? Iedereen die de onderwatersport beoefend moet in het bezit zijn van een medische keuring. Zodra je dus lid bent van onze vereniging is een medische keuring verplicht.

 

Waar kun je je laten keuren?

Zoek een (huis)arts die bekend is met het sportduiken en gebruikelijke richtlijnen hanteert. Je vindt in elk geval deskundige artsen op de website van de Nederlandse vereniging voor duikgeneeskunde. www.duikgeneeskunde.nl of ga naar een S.M.A.

Sport Medisch Adviescentrum
Korvetweg 26
6222 NE Maastricht
Tel: 043-3623751

Veel ziektekosten verzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) de keuring. Overleg met je verzekeraar wat hij precies vergoed en aan welke eisen de keurende arts moet voldoen.

 

Geldigheidsduur
In Nederland is deze keuring 3 jaar geldig. Het is wel zo dat bij vrijwel alle duikplaatsen in het buitenland en vaak ook plaatsen in Nederland de keuring niet ouder mag zijn dan 1 jaar.

Daarom is het advies: laat je jaarlijks keuren.

 

Deze website gebruikt cookies (en vergelijkbare technieken) en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website, onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, als ook voor social media. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u hiermee akkoord.
Ok Weigeren